АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

ДАНЪЦИТЕ ЩЕ МОГАТ ДА СЕ ПЛАЩАТ ВЕЧЕ БЕЗ БАНКОВИ ТАКСИ

Националната агенция за приходите (НАП)
10.01.2018 / 14:05

От началото на февруари данъците ще могат да се плащат директно по банковата сметка на Националната агенция за приходите (НАП) в БНБ и то без да се удържат такси, съобщи говорителят на институцията Росен Бъчваров.

Данъците ще се плащат или чрез ПОС терминали в офисите на НАП или през интернет в специално приложение с електронен подпис или персонален идентификационен код (ПИК).

Кодът се получава безплатно от офисите на НАП.

Плащането ще отнема секунди и така ще отпаднат проблеми за хората и фирмите, които превеждат пари в последния момент, но искат данъчни облекчения.

От нареждането на плащането през търговска банка до получаването на парите в сметката на НАП обикновено минават един или два работни дни и ако данъкът се плати в последния момент, се получава забавяне.

През тази година физическите лица имат право на 5% отстъпка от данъка за довнасяне (но не повече от 500 лв.), ако подадат декларациите си по електронен път до 31 януари 2018 г. и внесат цялата дължима сума в същия срок.

В НАП вече са получени над две хиляди данъчни декларации.

източник:Dnevnik.bg

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев