АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

СОФИЯ ЗАЛАГА НА НАРОДНАТА МУЗИКА В ЦЕРЕМОНИЯТА ПО ОТКРИВАНЕТО НА ЕВРОПРЕДСЕДАТЕЛСТВОТО

Народния театър "Иван Вазов"
08.01.2018 / 15:35

Изпълнения на автентични фолклорни песни и композиции, старинни църковни песнопения, народни танци и фолклорни ритми със съвременно звучене са включени в културната програма на церемонията по откриването на българското председателство на Съвета на Европейския съюз.

Тя ще се състои на 11 януари 2018 г. от 19:30 до 20:30 часа в Народния театър "Иван Вазов".

Церемонията ще бъде открита с изпълнение на химна на страната от детския хор на Българското национално радио.

Следват встъпителни думи от министъра за българското председателство Лиляна Павлова и речи на президента на Румен Радев, председателя на Европейския парламент Антонио Таяни, председателя на Съвета на ЕС Доналд Туск, председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и премиера Бойко Борисов. След панела с речите детският хор ще изпълни и химна на ЕС.

В културната програма са включени изпълнения на камерния ансамбъл "Йоан Кукузел-Ангелогласния", вокалната акапелна формация "Ева квартет", Стоян Янкулов и ансамбъл "Чинари", Националния фолклорен ансамбъл "Българе", инструменталната формация "Булгара" и дуета Крис и Велин.

В Брюксел официалното откриване на българското европредседателство ще бъде отбелязано с концерт в Центъра за изкуства БОЗАР на 1 февруари от 20:00 часа.

Програмата съчетава произведения от българската класическа музика и фолклор и от европейската музика.

Те ще бъдат представени от Софийската филхармония с диригент Найден Тодоров, хор "Ваня Монева" с диригент Ваня Монева и със специалното участие на сопраното Соня Йончева и пианиста .

източник:Dnevnik.bg

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев