АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

ПРОТЕСТ НА МАЙКИ В БЛАГОЕВГРАД СРЕЩУ РЕШЕНИЕ НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ

протест
05.01.2018 / 14:40

Десетина майки се събраха в 10 ч. днес пред Община Благоевград в знак на протест срещу решение на Общинския съвет, предаде кореспондентът на БГНЕС в града. Протестът бе организиран чрез социалните мрежи, но пред сградата на общината дойдоха едва десетина.

Според приетото решение в края на миналата година, ако родителите не представят медицинска бележка за отсъствие от детско заведение, заплащат пълния размер на таксата, която е в размер на 40 лв. месечно.

„Ако в детската градина например има шарка, аз трябва да го спря, а за да не му плащам таксата, трябва да му взема фалшива бележка-така излиза”, аргументира се една от протестиращите, майка на две деца.

„В писането всички бяхме активни, с позиция, не е въпросът за двата лева, в закона местните данъци и такси изрично е записано, че децата от предучилищните групи заплащат само храноден.

Как го плащаш, след като детето не е посещавало градината”, попита адвоката, изготвила протеста срещу решението.

„Общината може да събира приходи от глоби при тютюнопушенето на обществени места, от неправилно пресичащите и паркиралите, а не от таксите за детски градини”, предложи Десислава.

Според нея 2-годишното й дете за месец е отсъствало три седмици от яслата заради болест, и е против да плаща пълния размер на таксата.

Водени от адвокат, майките започнаха подписка с искане за отмяна на решението.

източник:БГНЕС

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев