АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

НЮ ЙОРКСКАТА ПОЛИЦИЯ РАЗКРИ ИМЕТО НА ТЕРОРИСТА, ОКЪРВАВИЛ МАНХАТЪН

Атентатор
11.12.2017 / 19:21

Ню Йоркската полиция разкри самоличността на мъжа, който взриви бомба на автогара „Оторити” в Манхатън. Пред журналисти шефът на полицията Джеймс О'Нил съобщи, че заподозреният се казва Акайед Улах. „Открихме ранен 27-годишен мъж. Това е Акайед Ула”, каза О'Нил. „Предварителното разследване показва, че към тялото на този мъж е имало привързано импровизирано взривно устройство с ниско качество. Той съзнателно е привел устройството в действие”, добави шефът на полицията. По думите му, мъжът се е опитал да влезе с бомбата в станцията на метрото.

Той добави, че заподозреният е задържан и към момента е в болница. По време на ареста си е направил изявление. По данни на полицията, инцидентът е станал на 42-а улица, между 7 и 7 авеню, в източната част на Манхатън. Шефът на пожарната служба на града съобщи, че заподозреният е с изгаряния и прорезни рани. Още трима души, които са били близо до него, са получили леки наранявания.

Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио пък съобщи, че градът не е изправен пред нови заплахи. „Всичко, което знаем, е, че една отделна личност, която, благодарим на господа, не успя да реализира плановете си“, заяви той. Де Блазио каза още, че предстои да се направи по-задълбочено разследване на инцидента, за да има повече яснота за него.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев