АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

КОМИСИЯТА ЗА ВОДНО И ЕНЕРГИЙНО РЕГУЛИРАНЕ (КЕВР) РЕШАВА ЗА НОВОТО ПОСКЪПВАНЕ НА ВОДАТА

Комисията за водно и енергийно регулиране (КЕВР)
07.12.2017 / 15:20

Искаме мораториум върху вдигане цената на водата.

Това каза Венелин Новаков, представител на Съюза на пенсионерите, по време на протеста пред КЕВР срещу поскъпването на водата, предаде БГНЕС.

Мораториум за София, мораториум за страната ако трябва, каза Новаков.

Днес КЕВР провежда открито заседание за обсъждане на доклад за изменението на одобрените цени на ВиК услуги за 2018 г.

Сред организаторите на протеста има и общински съветници от София.

„Протестът, заради който сме тук, е, че не беше отразено досегашното противно мнение на много от гражданите в София специално и на Столичен общински съвет”, каза Борис Цветков, общински съветник в СОС.

Той каза, че има висящо дело по бизнес плана.

„Нашият аргумент е преди да се проведе обществено обсъждане с гражданите, което не е направено, и преди да се изчака изходът на делото, КЕВР да не увеличава цените на водата поне за София”, заяви той.

Омбудсманът Мая Манолова подчерта, че има повече от 30 жалби от различни населени места, от 10 области през последните един-два месеца.

„Жалбите са подкрепени с подписки от по няколкостотин души.

Хората се възмущават срещу драстичното поскъпване на цената на водата, особено тези от малките населени места”, заяви тя.

Манолова отбеляза, че е тук, за да каже на КЕВР, че е крайно време в подобни ситуации да преценява и интереса на гражданите.

Комисията за водно и енергийно регулиране (КЕВР) трябва да обяви днес решението си дали водата в 14 големи града у нас ще поскъпне.

Очакванията са скокът в цените да е с до 20%, разказва Би ти ви.

Повишението би засегнало потребителите в София, Смолян, Пловдив, Варна, Силистра, Кърджали, Русе, Перник, Монтана, Шумен, Сливен, Бургас, Ямбол и Враца.

В столицата планираното увеличение е нови 9.3%, след увеличението с 18% от март. Така кубик вода от Нова година може да струва 2.36 лв. вместо сегашните 2.16 лв.

Предвиденото увеличение за Варна е 7 стотинки за кубик.

Най-голямо – с 20%, е увеличението на водата в Ямбол, както и във Враца – с 13%.

източник:Segabg.com

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев