АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

БОЙКО БОРИСОВ И АНА БЪРНАБИЧ ОЦЕНИХА ВИСОКО ДОБРОТО ДВУСТРАННО СЪТРУДНИЧЕСТВО

среща
07.12.2017 / 13:30

Развитието на инфраструктурните проекти между България и Сърбия ще спомогне за свързаността на целия регион.

Това е заявил министър-председателят Бойко Борисов по време на среща със сръбския премиер Ана Бърнабич, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Бърнабич е в България по повод работната среща на лидерите от страните от Западните Балкани.

По време на срещата двамата премиери са дали приоритет на договореното изграждане на газопреносната връзка между България и Сърбия.

Те са оценили високо и напредъка по проектите от взаимен интерес, като изграждането на магистрала Ниш - София и електрификацията на железопътната линия Ниш - българска граница.

Икономическата полза от реализацията на проектите за модернизацията на шлюзовете на "Железни врата" и на пристанището в Бръчко на р. Сава ще бъде от огромно значение не само за двете страни, но и за гражданите и бизнеса в цяла Европа. Борисов и Бърнабич са оценили високо доброто двустранно сътрудничество, като българският премиер е подчертал, че само след два дни предстои подписване на Меморандум между двете държави за намаляване на тарифите за роуминг.

В хода на разговора българският премиер е казал още, че страната ни ще продължи да подкрепя евроинтеграционния прогрес на Сърбия по време на предстоящото председателство на Съвета на ЕС.

източник:Bnt.bg

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев