АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

РОСЕН ПЛЕВНЕЛИЕВ ЩЕ ПОЛУЧИ ПОЧЕТНА НАГРАДА НА ГЛАВНОТО МЮФТИЙСТВО

Росен Плевнелиев
07.12.2017 / 10:15

Почетната награда "Ходжазаде Мехмед Мухйиддин ефенди" ще бъде връчена на президента Росен Плевнелиев (2012 - 2017 г.) за усилията му за обединяване на обществото и институционалното уважение към Мюсюлманско изповедание и доброто отношение към мюсюлманската общност в страната.

Това съобщиха от пресслужбата на Главното мюфтийство.

Церемонията по връчването на първите годишни награди на Висшия мюсюлмански съвет ще се състои на 8 декември от 18 часа в зала "Тържествена" на Централен военен клуб.

Наградата е учредена от Съвета на името на първия главен мюфтия Ходжазаде Мехмед Мухйиддин ефенди, встъпил в длъжност на 8 декември 1910 г. след проведен избор в София.

За първи път награди "Ходжазаде Мехмед Мухйиддин ефенди" ще се връчат на 92-годишния ходжа Мехмед Хамид от благоевградското село Рибново за приноса му за запазването и предаването на мюсюлманската идентичност на младото мюсюлманско поколение в България.

Награда ще получат още Муса Дурлу, който се грижи за възпитанието и образованието на петте си деца, които учат в духовното училище в Момчилград, на Павел Стоянов, който сертифицира производството си със сертификата "Хелял" на Мюсюлманско изповедание и популяризира хелял продуктите сред мюсюлманите в България и на Ердинч Сюлейман за иноватовните му инициативи в сферата на религиозната просвета, които прилага в кърджалийското село Бенковски и други села от района.

източник:Dnevnik.bg

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев