АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

ИЗПЪЛНИТЕЛНА АГЕНЦИЯ ПО РИБАРСТВО И АКВАКУЛТУРИ ИЗВЪРШИ 2236 ПРОВЕРКИ ОТ НАЧАЛОТО НА НОЕМВРИ ДОСЕГА

проверки
07.12.2017 / 09:20

Инспекторите на ИАРА в София дариха 70 кг риба, конфискувана на яз. Искър

2236 са проверките, извършени от инспекторите на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури от началото на ноември .

Те са по река Дунав, в Черно море, на пристанище при разтоварване, в търговската мрежа, във вътрешните водоеми и за нерегламентирана продажба на риба и рибни продукти по пътните участъци.

Резултатите от проверките са отразени в съответните Констативни протоколи. Установени са 111 нарушения, за които са съставени Актове за установяване на административно нарушение.

Иззети са близо 15 000 м. хрилни мрежи, 51 бр. винтери, 2 бр. драги, 60 кг. бяла пясъчна мида, над 1000 кг. риба, от която общо за страната над 500 кг. е дарена. Останалото количество жива риба и мидите са върната незабавно във водата.

В изпълнение на споразуменията за съвместна дейност ИАРА продължава добрата практика за съвместни проверки с други институции.

Във връзка с Никулденски празници ИАРА Бургас засили контрола в търговска мрежа, по пътните артерии, при извършването на любителски и стопански риболов по пристанища и лодкостоянки.

Голямо количество от иззетата с КП и АУАН риба от вида шаран беше дарена на Социален патронаж Бургас, за да достигне до трапезите на социално бедните граждани.

70 кг. риба беше дарена от инспекторите на ИАРА в София на два социални домове за интеграция на хора с увреждания и подкрепа на деца и семейства.

Рибата е конфискувана при проверка на служителите на язовир Искър.

Задържани са били 5 мрежи с обща дължина 350 метра и са съставени актове.

По-рано през седмицата е конфискуван бракониерски улов от 18 кг с 1 бр. мрежа с дължина 50 м., който е върнат веднага във водата.

Общият брой на проверките от Звеното на ИАРА в София-област са 50 само за последната седмица.

Част от проверките са извършени съвместно с РДГ София.

източник:Пресцентър, МЗХГ

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев