АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

БОРИСЛАВ САРАФОВ СТАНА ДИРЕКТОР НА НАЦИОНАЛНОТО СЛЕДСТВИЕ

Борислав Сарафов
06.12.2017 / 14:30

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет единодушно избра зам.главният прокурор Борислав Сарафов за директор на националното следствие.

Сарафов беше единственият кандидат за поста.

Сарафов беше номиниран от 5 от членовете на колегията, сред които и главният прокурор Сотир Цацаров, който я доминира.

Това направи изборът предизвестен.

В колегията освен Цацаров влизат още избраните от прокурорите Георги Кузманов, Даниела Машева, Огнян Дамянов и Пламен Найденов, избраникът на следователите Евгени Диков и пратените във ВСС от парламента Гергана Мутафова, Йордан Стоев, Калина Чапкънова, Пламена Цветанова и Светлана Бошнакова.

Цацаров дойде едва в края на заседанието, тъй като преди това по спешност беше поканен в парламента, където се приемаше доклада на бюрото за контрал на СРС-тата.

На Сарафов не беше поставен нито един остър въпрос.

А той изложи концепцията си и отговори на питанията на членовете на колегията все едно вече беше избран на поста.

Преди избора се разбра, че предишният състав на прокуроската колегия е спасила Сарафов от дисциплинарно дело като е размотавала предложението на Инспектората към ВСС за образуването му, докато не изтече давността.

Това изобщо не беше коментирано по време на изслушването на Сарафов.

Не бяха поставени въпроси и за поведението му със следователи точно от националното следствие, което даде повод за дисциплинарната проверка срещу него.

Коментар нямаше и дори когато Сарафов обясни сам колко са важни "добрият микроклимат, уважението, толерантността и диалогът".

Сарафов е възпитаник на Академията на МВР. Юридическият му стаж е близо 23 години.

източник:Segabg.com

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев