АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

ИЗБИРАТ ШЕФ НА НАЦИОНАЛНОТО СЛЕДСТВИЕ

зам.главния прокурор Борислав Сарафов
06.12.2017 / 13:30

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет ще изслуша днес зам.главния прокурор Борислав Сарафов, който е единственият кандидат за директор на Националната следствена служба.

За да бъде избран, той трябва да събере поне 8 гласа "за". Сарафов беше номиниран от 5 от членовете на колегията, сред които и главният прокурор Сотир Цацаров, който я доминира.

Това прави изборът на Сарафов предизвестен.

В колегията освен Цацаров влизат още избраните от прокурорите Георги Кузманов, Даниела Машева, Огнян Дамянов и Пламен Найденов, избраникът на следователите Евгени Диков и пратените във ВСС от парламента Гергана Мутафова, Йордан Стоев, Калина Чапкънова, Пламена Цветанова и Светлана Бошнакова.

Цацаров не дойде на днешното заседание, което започна в 11 ч., тъй като бил по спешност извикан на изслушване в парламента.

Това обясни Евгени Диков, който ще ръководи заседанието в отсъствието на Цацаров. Изслушването на Цацаров в парламента е чак от 14.30 ч. В момента обаче депутатите изслушват шефа на Националното бъро за контрол на СРС-тата Бойко Рашков и Цацаров беше поканен на обсъжданията.

Преди избора се разбра, че предишният състав на прокуроската колегия е спасила Сарафов от дисциплинарно дело като е размотавала предложението на Инспектората към ВСС за образуването му, докато не изтече давността.

Сарафов е възпитаник на Академията на МВР. Юридическият му стаж е близо 23 години.

източник:Segabg.com

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев