АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

ОТ ОБЛАСТНОТО ПЪТНО УПРАВЛЕНИЕ ПОИСКАХА МЕРКИ СРЕЩУ СВОБОДНОТО ПРИДВИЖВАНЕ НА ЖИВОТНИ ПО РЕПУБЛИКАНСКАТА ПЪТНА МРЕЖА

красота!
14.11.2017 / 19:11

От Областното пътно управление изпратиха писмо до областния управител Чавдар Божурски във връзка със зачестилите сигнали в управлението и на тел. 112 за свободно придвижване на коне, крави и други домашни животни в обхвата на републиканската пътна мрежа.

В писмото се съобщава още, че проблемът е особено сериозен на територията на община Котел. В отговор на отправената молба за съдействие, областният управител разпореди на общинските кметове да засилят мерките за контрол.

Съгласно законодателството, всички животни трябва да са с поставени от ветеринарен лекар марки. Това е едно от изискванията за получаване на субсидии в животновъдството. В наредбите на общините са предвидени санкции за стопаните, които оставят без надзор отглежданите животни.

Последният инцидент, предизвикан от домашни животни, стана на 5 ноември на главния път Котел - "Петолъчката", в тъмната част на денонощието. Пътнически автобус блъсна три бивола, излезли внезапно на платното. Благодарение на опитния водач нямаше пострадали пътници.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев