АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

ГЕРБ НЯМА ДА РАЗВАЛЯ ПРИВАТИЗАЦИОННИ СДЕЛКИ, А САМО ЩЕ ТЪРСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА ТЯХ

Данаил Кирилов, снимка: БГНЕС
14.11.2017 / 11:13

Приватизационни сделки няма да бъдат разваляни, а ще се търсят наказания за виновните за неизгодните раздържавявания. Това заяви пред БНТ председателят на правната комисия в парламента Данаил Кирилов по повод предложението на ГЕРБ да се промени Конституцията и да падне давността за престъпления, свързани с раздържавяването. Той поясни, че няма как да се развалят сделки, при положение, че в някои случаи предприятията вече ги няма, а в други те са препродадени. Кирилов подчерта също, че няма да има и нови процеси по отношение на сделки, за които съдът вече се е произнесъл.

В същото време пред Нова тв депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова коментира, че промяната в Конституцията не давала основания за действия. "Не се бъркаме в гражданския оборот", обяви тя. Ако впоследствие се докажело, че има извършено престъпление, трябвало да се премине към отнемане на имуществото, като се използват разпоредбите на Наказателния кодекс.

Segabg.com

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев