АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

БЕЗ ВИЗИ ЗА БЪЛГАРИТЕ ДО ВЕЛИКОБРИТАНИЯ СЛЕД БРЕКЗИТ

Н. Пр. Ема Хопкинс
13.11.2017 / 17:10

След Брекзит българите и гражданите на 27-те страни, членки на ЕС, ще пътуват до Великобритания без визи. Тази увереност изрази в Пловдив посланикът на Обединеното кралство у нас Ема Хопкинс.

„Великобритания има договореност с много държави в света за безвизов режим. Не смятам, че ще наложим визи на най-близките си приятели в Европа“, коментира посланик Хопкинс.

По думите й, българите, които вече живеят или учат във Великобритания, ще получат статут на постоянно пребиваващи граждани.

„Много ценим хората, които идват да учат в страната ни и допринасят за развитието на икономиката ни. Нашата цел е при придобиването на този статут той да важи дори при връщането в България за определено време. Надяваме се от Европейския съюз да се съгласят с това наше предложение“, обясни тя.

 

След Брекзит, който ще се случи през 2019 г., ще има двугодишен период, в който Великобритания ще реши в кои сектори и отрасли ще нужда от имигранти от Европа, подчерта още Ема Хопкинс.

 

Посланикът на Обединеното кралство присъства на годишната възпоменателна церемония, която се провежда ежегодно в Пловдив в памет на всички британски военнослужещи и цивилни, загубили живота си в служба за родината по време на Първата световна война.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев