АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

ОДМВР- СЛИВЕН Е ОКАЗАЛА СЪДЕЙСТВИЕ ЗА ВРЪЩАНЕТО НА 1700 ДЕЦА В УЧИЛИЩЕ

мвр-сливен
10.11.2017 / 14:10

Областната дирекция на МВР в Сливен е оказала съдействие за връщането на близо1700 деца в учебните стаи

Екипи на полицията са посетили 6645 адреса съвместно с Регионалното управление по образование и Дирекция „Социално подпомагане” на територията на област Сливен

На работна среща днес, инициирана от областния управител на област Сливен Чавдар Божурски, беше изнесена информация по актуалното състояние и конкретните резултати по прилагане на механизма за съвместна работа на институциите по обхващане и задържане в образователната система на деца и ученици.

От страна на ОДМВР-Сливен, участие взеха началници на районни управления, началници на „Териториална полиция” и инспектори в „Детска педагогическа стая”.

В първия етап от процеса на обхват на деца и ученици, незаписани или отписани от учебния процес, проведен в периода 07-12 септември, полицейски служители са посетили 6645 адреса.

Ангажирани са 69 служители от „Териториална полиция” и инспектори „Детска педагогическа стая”.

Полицейските служители оказват съдействие основно при установяването на децата и родителите по адресни регистрации, удостоверяване на тяхната самоличност, като и сигурността на екипите.

По данни на доклад, изнесен от Илонка Толева, старши експерт по приобщаващо образование към Регионално управление по образование-Сливен, в резултат на съвместните усилия на институциите в детските градини и училищата са върнати 1699 деца на възраст от 5 до 16 години.

В чужбина са 1862 деца, неустановени на адрес са 781.

Незаетите места са 2127.

Предстои да се анализират досега получените данни и да се покрият незаетите места. Това е предвидено да се реализира през втория етап на програмата в периода от 2 до 24 ноември.

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев