АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

ГРУПА ОТ МЛАДЕЖКИ ДОМ УЧАСТВА В ПРОЕКТ /АЗ ГРАЖДАНИНЪТ/ ПО ПРОГРАМА ЕРАЗЪМ+ НА ЕС ЗА БЕЗОПАСЕН ИНТЕРНЕТ В УНГАРИЯ

проект
10.11.2017 / 13:45

Това е многостранен е младежки обмен, който има за цел да помогне на младите хора да станат по-осведомени като потребители на интернет чрез дискусии как изглежда един уважаващ себе си интернет гражданин.

Проектът обхваща шест страни: Хърватска, Литва, Италия, Унгария, България и Турция, като всяка от страните в програмата участва с група от четири младежи на възраст между 16-20 години и един лидер на групата.

По време на проекта планирахме да открием света на интернет от различни ъгли и да създадем папка с ресурси с различни данни относно правилата в мрежата и безопасен интернет.

Чрез методите на неформалното образование и в открити дискусии представихме мерките на правителствата и различните сайтове и платформи в различните страни, които гарантират сигурността на гражданите в мрежата.

Младите хора от шест държави /30/ изразиха мнение, че трябва да имаме и електронни министерства /както в Литва/, които да работят за безопасна интернет среда.

Анелия Иванова- ръководител на проекта и експерт в Младежки дом-Сливен

източник: Пресслужба - Община Сливен

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев