АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

ИЗБРАХА КИРИЛ АНАНИЕВ ЗА МИНИСТЪР НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО СЪС 121 ГЛАСА

Кирил Ананиев
10.11.2017 / 11:55

Със 121 гласа “за” и 85 “против” Кирил Ананиев бе избран за министър на здравеопазването.

Това е първата смяна на министър в състава на третия кабинет "Борисов". Предложението на министър-председателя Бойко Борисов бе депозирано в деловодството на Народното събрание в четвъртък (9 ноември).

Премиерът обаче спази традицията и не дойде в парламента, за да представи номинацията за нов министър.

Именно отсъствието на министър-председателят се превърна в много по-централна тема за депутатите от номинацията за нов министър и състоянието на здравеопазването въобще.

Припомняме, че днес (10 ноември) те ще гласуват оставката на Николай Петров като министър на здравеопазването и назначаването на Кирил Ананиев на негово място. Петров подаде оставка на 30 октомври, след като bTV излъчи репортаж, че като шеф на Военномедицинска академия той е възложил обществени поръчки за над 1 млн. лева на фирми на зет си.

Кирил Ананиев е назначаван за зам.-министър на финансите в шест правителства - на Иван Костов, Симеон Сакскобургготски, Сергей Станишев, Георги Близнашки, както и във втория и третия кабинет на Бойко Борисов.

Всички те са разчитали на експертните му качества при съставянето на държавните бюджети.

В служебното правителство на Огнян Герджиков Ананиев бе начело на финансовото ведомство.

Той започва работа в Министерството на финансите през 1980 г., след като завършва специалност "Финанси и кредит" в УНСС.

Преминава през всички експертни длъжности, за да достигне до началник на Главно управление "Държавни разходи", а след това и до зам.-министър и министър на финансите.

източник: Actualno.com

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев