АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

ПАРЛАМЕНТЪТ ЩЕ ГЛАСУВА КАНДИДАТУРАТА НА КИРИЛ АНАНИЕВ ЗА ЗДРАВЕН МИНИСТЪР

парламент
10.11.2017 / 09:10

Народното събрание днес ще гласува оставката на Николай Петров като министър на здравеопазването и назначаването на Кирил Ананиев на негово място.

Предложението на министър-председателя Бойко Борисов бе депозирано в деловодството на Народното събрание в четвъртък (9 ноември) и се очаква да бъде гласувано преди парламентарния контрол днес.

Николай Петров подаде оставка като здравен министър на 30 октомври, след като Би Ти Ви излъчи репортаж, че като шеф на Военномедицинска академия той е възложил обществени поръчки за над 1 млн. лева на фирми на зет си.

Преди дни премиерът Борисов каза, че е готов с предложение за министър, а по-късно политическият съвет на управляващата коалиция утвърди кандидатурата, но име така и не бе съобщено.

Беше известно, че бъдещият министър няма да е от здравните среди.

Кирил Ананиев е назначаван за зам.-министър на финансите в шест правителства - на Иван Костов, Симеон Сакскобургготски, Сергей Станишев, Георги Близнашки, както и във втория и третия кабинет на Бойко Борисов.

Всички те са разчитали на експертните му качества при съставянето на държавните бюджети. В служебното правителство на Огнян Герджиков Ананиев бе начело на финансовото ведомство.

Той започва работа в Министерството на финансите през 1980 г., след като завършва специалност "Финанси и кредит" в УНСС.

Преминава през всички експертни длъжности, за да достигне до началник на Главно управление "Държавни разходи", а след това и до зам.-министър и министър на финансите.

източник:Dnevnik.bg

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев