АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

СТАЧКА В БАРСЕЛОНА БЛОКИРА 150 ХИЛЯДИ ПЪТНИЦИ НА ВЛАКОВЕ

стачкуващи сепаратисти в Каталуния
09.11.2017 / 11:48

Около 150 000 пътници на влакове, в това число 10 000 пътници на високоскоростни влакове, бяха засегнати от нарушенията в транспорта, предизвикани от стачкуващи сепаратисти в Каталуния, които блокираха железопътни линии, предаде Франс прес.

"Над 20 високоскоростни влака и 10 пътници бяха засегнати", заяви говорителка на испанската държавна железопътна компания Ренфе.

Тя уточни, че се е наложило да се анулират осемте ежедневни влака между Испания и Франция.

Общо 150 000 пътници са имали анулиран или закъснял влак, добави тя. Железопътният трафик бе прекъснат от стотици демонстранти, които застанаха на релсите в гарата на Жирона, на 60 км южно от френската граница, както и в главната гара на Барселона, която бе затворена от полицията.

Хиляди по улиците на Барселона искат освобождаване на „политическите затворници“

За разлика от общата стачка на 3 октомври, вчера повечето магазини и фирми в Барселона и околностите й работиха нормално.

Двата основни испански синдиката този път не призоваха към стачка.

Демонстрантите настояват за освобождаването на сепаратистки каталунски лидери, които са в затвора по обвинения в бунт, метеж и злоупотреба с държавни средства.

източник:Dariknews.bg

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев