АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

НАТО ЩЕ СЪЗДАДЕ ДВА НОВИ КОМАНДНИ ЦЕНТЪРА

генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг
09.11.2017 / 09:00

Съюзниците от НАТО подкрепиха днес плановете за създаване на два нови командни центъра, които да помогнат за защитата на Европа при евентуален военен конфликт с Русия, предаде Ройтерс.

В опит да подсилят сдържащия фактор срещу атака от руска страна министрите на отбраната на страните от алианса се съгласиха да бъдат създадени Атлантическо командване и Логистично командване.

"Това е жизненоважно за нашия трансатлантически съюз" каза генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг на пресконференция в края на днешния първи ден от срещата. По думите му новите командни звена са за това "как да се придвижват военни части през Атлантика и как да се придвижват силите из Европа".

Министрите на отбраната от НАТО са дали днес зелена светлина за използване на ресурсите на техните страни за водене на кибервойна при операции на организацията, съобщи още Столтенберг, цитиран от Франс прес.

"Ще можем да интегрираме националните възможности на съюзниците в киберсферата при мисиите и операциите на" алианса, каза той.

В същото време Столтенберг уточни, че страните членки ще запазят пълен контрол над своите собствени ресурси.

източник:Bnt.bg

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев