АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

В "ТУИТЪР" ВЕЧЕ МОГАТ ДА СЕ ПИШАТ ДО 280 ЗНАКА В ЕДИН ТУИТ

"Туитър"
08.11.2017 / 10:40

След като през септември стана ясно, че Twitter тества опцията за увеличаване на броя символи от 140 на 280, от 23:00 часа снощи тя вече е факт за потребителите на микроблогинг платформата, съобщава Investor.bg.

Един от първите възползвали се от новата услуга бе президентът на САЩ Доналд Тръмп, който е на обиколка в Азия.

Компанията иска да даде по-голяма свобода на изразяване, но все пак държи да запази краткостта и яснотата на изказа, които са характерни за нея, коментират от Httpool Bulgaria, официалния партньор на Twitter за реклама в България.

280-те символа вече са достъпни за всички в мрежата.

Единствено в Китай, Южна Корея и Япония броят символи остава 140, тъй като там никога не е имало проблем с изразяването в рамките на ограничението заради спецификата на езиците.

В рамките на първите дни от теста много потребители искаха да изпробват новата функционалност и туитваха в рамките на пълните разрешени 280 символа. 95% от потребителите на социалната мрежа не можеха да повторят това, ето защо за мнозина беше важно да се изразят максимално дълго.

Скоро обаче проблемът беше решен, а туитването вече стана по-лесно при ползването на над доскоро достъпните 140 символа.

Същевременно хората продължиха да туитват предимно по-кратки туитове, запазвайки краткостта на изказа.

От Httpool Bulgaria посочват, че в миналото 9 на сто от туитовете на английски език са се сблъсквали с лимита от 140 символа.

Всичко това изискваше повече време за редакция, а често и до отказ от споделяне в социалната мрежа.

Сега компанията се опитва да избегне това, като спести времето за редакция и насърчи потребителите да споделят повече.

Новата функционалност води и до по-бързо туитване и коментиране в реално време. Ходът на социалната мрежа е изключително важен, тъй като идва на фона на огромната конкуренция от страна на Facebook, на предизвикателствата за привличане на нови потребители и опасенията на инвеститорите през предходните тримесечия.

През последния отчетен период обаче компанията даде признаци за живот, като се оказа, че леките промени, които прави, вече дават резултат.

източник:Segabg.com

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев