АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

АЛЕКСАНДЪР ПЕТРОВ ОТКРИВА ДЕВЕТНАДЕСЕТА САМОСТОЯТЕЛНА ИЗЛОЖБА В ГАЛЕРИЯ „МАЙ” НА 7 НОЕМВРИ

изложба
06.11.2017 / 16:30

На 7 ноември от 18 ч. в галерия „Май” ще бъде открита изложба живопис на Александър Петров.

Това ще е деветнадесетото му самостоятелно представяне.

Александър Петров е сред утвърдените сливенски художници.

Той принадлежи към едно поколение имало възможността да се докосне до други измерения, до една друга душевност, за която граничното се губи много назад и продължава да се вижда далеч напред.

Роден е през 1929 г. в Сливен. Завършва средното си образование в „Техникум по дървообработване и вътрешна архитектура” в Пловдив.

Пребиваването му в градът под тепетата го среща със Златю Бояджиев, при който в продължение на четири години учи и овладява тънкостите на живописта.

Счита се, че Александър Петров е допринесъл за разкрепостяването на изобразителното изкуство в колоритно отношение през 60-те години на миналия век.

Художникът споделя: "Рисуването заема голяма част от живота ми и според мен художникът колкото години е рисувал, толкова години е живял. Ако не рисува, той не живее”.

Негови творби притежават Националната художествена галерия, Софийска градска художествена галерия, галерия „Димитър Добрович” в Сливен, както и частни колекции в България, Швейцария, Германия, Унгария, Гърция, Испания и др.

В самостоятелната си изложба Александър Петров ще покаже пейзажи, натюрморти, портрети в любимите си техники масло и сух пастел.

източник: Пресслужба - Община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев