АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

РЕГИОНАЛНА БИБЛИОТЕКА "САВА ДОБРОПЛОДНИ"- СЛИВЕН СЕ ВКЛЮЧИ В ИНФОРМАЦИОННАТА КАМПАНИЯ "TIME TO MOVE"

кампания
02.11.2017 / 17:00

Регионална библиотека „Сава Доброплодни”-Сливен се включи в информационната кампания „Time to move” като част от националната мрежа на ЕВРОДЕСК в рамките на двугодишен договор между фондация „Глобални библиотеки - България” и Център за развитие на човешките ресурси за разпространяване на информация за младежката платформа на ЕС - ЕВРОДЕСК.

ЕВРОДЕСК е най-голямата европейска информационно-консултантска мрежа, предназначена да обслужва млади хора в цяла Европа.

Създадена по препоръка на Европейската комисия, ЕВРОДЕСК предоставя актуална информация относно възможностите за доброволческа служба, работа, обучение, пътуване, стажове, състезания, конкурси и други алтернативи на образование и обучение за младите хора.

Фондация „Глобални библиотеки - България” ще осъществява тази дейност в партньорство с Регионална библиотека „Сава Доброплодни”- Сливен.

На 31.10.2017 г., в навечерието на Деня на народните будители, в Регионалната библиотека се състоя първата среща с младежи по проекта.

На младите хора беше представена презентация за Евродеск и кампанията „Time to move” по програма Еразъм+, като основната цел е да се разширят възможностите за пътуване и обучение на младежи, финансирани по различни програми и да се отбележат 30 години от програма Еразъм+.

Младежите получиха флаери с информация за платформата ЕВРОДЕСК и Европейския младежки портал.

За тях беше организирана и играта – „Опознай Европа, потърси информация за определена държава , събери факти за програмата.”

Регионална библиотека „Сава Доброплодни”- Сливен работи съобразно приетите принципи за младежката информация, като напълно безплатно предоставя на младите хора информация и консултации, от които те се нуждаят, за да бъдат пълноправни и активни европейски граждани.

За повече информация: 044/62 24 41; 0886090712

Искра Иванова - координатор

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев