АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

ТРИМАТА ШЕФОВЕ НА АДВОКАТСКИТЕ ОТДЕЛИ НА "ФЕЙСБУК", "ГУГЪЛ" И "ТУИТЪР" ЩЕ СВИДЕТЕЛСТВАТ ПУБЛИЧНО ПО "РУСКИТЕ РАЗСЛЕДВАНИЯ" В САЩ

Путин-Тръмп
30.10.2017 / 09:48

Тази седмица адвокати на "Фейсбук", "Гугъл" и "Туитър" ще се изправят пред Конгреса, за да свидетелстват в разследванията за руската намеса в изборите в САЩ миналата година.

Разпитите ще бъдат публични и се очаква да дадат най-подробната картина за това как свързани с руското правителство акаунти са разпръсквали разделящи послания и фалшиви новини измежду американските избиратели, пише електронното издание Quartz.

Тримата шефове на адвокатските отдели – Колин Стреч за "Фейсбук", Шон Еджит за "Туитър" и Кент Уокър за "Гугъл" ще свидетелстват в сряда сутринта пред комисията по разузнаването в Сената, а следобеда – пред комисията по разузнаване в Камарата на представителите.

В последните седмици трите компании обявиха, че свързани с Русия акаунти са купували реклами по спорни и разделящи обществото въпроси: правата на ЛГБТ хора, сигурноста на границата, полицейската бруталност и имиграцията.

Неколцина източници от Конгреса сочат пред Quartz, че все повече в институцията се налага мнението, че няма начин фалшивите новини да бъдат регулирани изцяло, а американците просто трябва да гледат скептично на това, което четат в интернет.

източник:Dnevnik.bg

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев