АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

ПЛАЩАНЕТО НА ТАКСА СМЕТ СПОРЕД КОЛИЧЕСТВОТО БОКЛУК СЕ ОТЛАГА С ГОДИНА

такса смет-казани
13.10.2017 / 13:45

Новият начин за изчисляване на таксата смет на принципа "замърсителят плаща" ще започне да се прилага от началото на 2020 г., а не година по-рано, както се очакваше. Това реши парламентарната бюджетна комисия вчера при приемането на промени в Закона за местните данъци и такси на второ четене, информира вестник "Сега".

Отлагането е по искане на общините, за да имат време да се подготвят.

Предвижда се до 31 март 2019 г. всеки ползвател на жилищен имот (собственик, наемател или просто обитател) да декларира пред съответната община, че го обитава. Така общините ще знаят къде колко човека живеят и на тази основа ще определят как ще контролират какво количество боклук е изхвърлило домакинството - чрез торби, които гражданите предварително ще купуват или според броя съдове за смет, които ще им бъдат предоставени.

Депутатите от комисията решиха, че отговорност за декларирането на броя на обитателите ще трябва да носят домоуправителите.

Те предвидиха глоба до 1000 лв. за тях, ако не подават всяка година справки към общината или данните в тях са неверни.

източник:Dnevnik.bg

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев