АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

ТРЪМП НОМИНИРА ЕКСПЕРТ ПО КИБЕРСИГУРНОСТ ЗА МИНИСТЪР НА НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ

Президентът на САЩ Доналд Тръмп и Кирстен Нилсен
13.10.2017 / 13:30

Президентът на САЩ Доналд Тръмп номинира Кирстен Нилсен за министър на вътрешната сигурност, след като през лятото предшественикът ѝ Джон Кели пое администрацията на Белия дом.

45-годишната Нилсен е експерт по киберсигурност и отдавна работи в областта на националната сигурност, като е заемала постове в администрацията, отговаряща за безопасността на транспорта, и е била част от Съвета за национална сигурност на президента Джонрдж У. Буш.

Докато Кели оглавяваше министерството, тя ръководеше администрацията му, а след като той бе преместен в Белия дом, тя стана негов заместник.

Връщането ѝ в министерството е поредното разместване на постовете в екипа на президента, след като редица негови министри и служители напуснаха, бяха уволнени или смениха областта си на дейност, откакто той влезе в Белия дом преди по-малко от година.

Според агенция "Ройтерс", в последните седмици, Нилсен се е грижела за достъпа до Тръмп, като е раздразнила някои служители, чиято комуникация с президента е била ограничена.

Новото ѝ назначение ще позволи на Тръмп и Кели да следят отблизо случващото се там, а ограниченията в Белия дом може би ще бъдат облекчени.

Киберсигурността е един от основните ресори на ведомството, а напоследък то е особено ангажирано с възстановяването на Пуерто Рико, Тексас и Флорида след поредица унищожителни бури и на Калифорния след горските пожари.

източник:Dnevnik.bg

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев