АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

ВНЕСОХА ПОДПИСКА ЗА НАМАЛЯВАНЕ НА ДАНЪК СГРАДИ В СЛИВЕН

подписка
13.10.2017 / 11:35

До Председателя на Общински съвет Сливен

Г-н Димитър Митев

ПРЕДЛОЖЕНИЕ

Уважаеми г-н Митев,

В продължение на 5 месеца КП „ОБЕДИНЕНИ ПАТРИОТИ – НФСБ, АТАКА и ВМРО” събираше сред гражданите на Община Сливен подписка за намаляване на данъка върху недвижимите имоти на основание на чл. 32, ал. 2, т. 3 от Правилника за организация и дейността но Общинския съвет, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация.

Предвид сериозните притеснения на гражданите да вписват своя ЕГН в подписката, което е задължително условие, не бяха събрани необходимото число подписи за свикване на сесия от гражданите, каквото е изискването на цитирания Правилник.

Но поради ясната воля на близо 4 хиляди граждани, подписали се в подписката, както и поради очакваните промени в определянето на такса смет и публичните заявления на кмета на Община Сливен, че Общината вече е изплатила всички банкови задължения, заварени в началото на настоящия мандат, смятаме че данъчната тежест върху гражданите може да бъде намалена.

На тези основания, молим да предложите на редовна сесия на Общинския съвет следната промяна в чл. 5 от Наредбата за определяне на размера на местните данъци и такси:

Чл. 5. Годишният размер на данъка е 2,2 на хиляда върху данъчната оценка.

Прилагаме 3 963 подписа в подкрепа на предложението.

12. 10. 2017 г.

С уважение:

Доброслав Иванов, организатор на подписката

и регионален координатор на ПП НФСБ: Йордан Чолаков, организатор на подписката и

председател на Гражданско Обединение за Сливен:

 

 

Още снимки от новината

подписка
подписка
подписка

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев