АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

НОВА ТЕЛЕФОННА ИЗМАМА ИЗПОЛЗВА ПРОГРАМАТА ЗА САНИРАНЕ

саниране
12.10.2017 / 11:45

За нова схема на телефонни измами чрез използване на националната програма за саниране съобщи Би Ти Ви.

В Свищов 120 души са станали жертва на измамата.

Общо 60 блока са кандидатствали за саниране в града, но заради замразяването на програмата остават чакащи и именно те са в прицела на измамниците, отбелязва телевизията.

При новата схема неизвестни звънят на председателя на сдружението на собствениците в жилищен блок, който е кандидатствал по програмата, и казват, че заради замразяването ѝ е необходимо да направят пререгистрация, като платят определена сума.

За целта е трябвало да се събере по лев от собствениците на апартаменти.

Обяснението било, че ако не се извърши пререгистрация, блокът ще отпадне от програмата и няма да бъде саниран.

Домоуправител на блок, станала жертва на измамата, разказа пред телевизията как е събрала парите от собствениците на апартаменти в трите входа, предала ги е, а в замяна получила затворен плик с документи.

За измамата се разбрало, чак след като жители на съседни блокове започнали да негодуват, че техните домоуправители не са им събирали пари за пререгистрация и те могат да останат извън програмата.

Подозира се, че измамниците взимат информация за блоковете, кандидатствали за саниране, от портала за отворени данни към правителството.

Кметът на Свищов Генчо Генчев препоръча на собствениците при съмнения или дадена им информация за промяна по програмата да се обръщат към общината.

"Пари не се събират, общината няма право да взема средства от домоуправителите", посочи той.

източник:Dnevnik.bg

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев