АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

ДЪЛГЪТ НА САЩ ДОСТИГНА БЕЗПРЕЦЕДЕНТНИТЕ 20 ТРИЛИОНА ДОЛАРА

печатница...
12.09.2017 / 11:35

В петък националният дълг на САЩ за първи път в историята е достигнал до 20 трилиона долара.

Това се случи в деня, в който президента Доналд Тръмп ратифицира закон, който отменя тавана за дълга и позволява неограничено теглене на федерални заеми, предаде The Washington Examiner, цитиран от Фокус.

Таванът за дълга бе замразен на 19,84 трилиона долара в средата на март и от тогава Министерството на финансите на САЩ трябваше да предприема „неимоверни усилия“, за да предотврати равнището на задълженията да не надминава това равнище. Но с новия закон таванът е отменен и министерството веднага започна да заема пари, за да задоволи натрупаното през последните пет месеца искане.

Общият национален дълг се е повишил с 318 милиарда долара и в момента е на равнище от 20,162 трилиона долара. Според новия закон, подписан от Тръмп, федералното правителство няма да има ограничения при тегленето на заеми до 8 декември, когато бъде въведен нов таван.

Доналд Тръмп критикуваше растящия национален дълг при своя предшественик Барак Обама, докато водеше предизборната си кампания.

източник: Segabg.com

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев