АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

ПОДПИСКА ЗА ПРОМЕНИ В НАРЕДБАТА ЗА "СИНЯТА ЗОНА" ТЕЧЕ В СЛИВЕН

синя зона
11.09.2017 / 09:46

Подписка за промяна на Наредбата за условията и реда за платено и безплатно почасово паркиране подеха в Сливен.

Тя е организирана от Инициативен комитет с председател Красимира Донева. В Инициативния комитет на гражданите влизат и представители на две от партиите в Реформаторския блок – ДБГ и БЗНС и до момента близо 300 души са се подписали в нея.

В подписката са заложени седем искания, сред тях са да се намали месечната такса за служебен абонамент за паркиране в синята зона от 80 на 40 лв, да отпадне условието адресът по местоживеене да е идентичен, с този на вписания в талона на колата. Комитетът настоява още стойността за платеното паркиране за втори и трети автомобил да се удвоява само ако автомобилът е на едно и също лице, а не на адрес и да се помисли и за хората, които карат автомобил с пълномощно – също да имат право на платен годишен абонамент по местоживеене, автомобилите на лекарите, които осъществяват домашни визити на територията на Синята зона и по спешност, да бъдат освободени от платено паркиране, заяви пред Дарик Донева.

Исканията са внесени в Общинския съвет от общинския съветник от Реформаторски блок д-р Нина Борова. Предстои разглеждането им в комисии.

„Не сме против „синята зона”, напротив искаме нещата да бъдат идеални, но да се стигне до това, те трябва да се изгладят. И мисля, че това е въпрос на диалог и добра воля и няма да се стигне до ескалиране на напрежението”, коментира д-р Борова.

Кметът Стефан Радев заяви, че по – ниската годишна цена за гражданите, живеещи в обхвата на „синята зона” е една привилегия. „Основната цел при изготвяне режима на паркиране не са финансите, а да има правила и да се облекчи движението и паркирането в центъра на Сливен”, каза още кметът. Стефан Радев категорично заяви, че няма какво да се коригира при служебните абонаменти.

Подписката продължава и към момента.

източник: ДАРИК СЛИВЕН

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев