АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

ДИПЛОМАТИЧЕСКИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА СУДАН И КАТАР ЩЕ ПОСЕТЯТ СЛИВЕН

Сливен, снимка: Агенция Сливен
09.09.2017 / 11:06

На 14 септември (четвъртък) 2017 г. Н. Пр. г-жа Илхам Ибрахим Мохамед Ахмед, извънреден и пълномощен посланик на Република Судан в Република България, ще пристигне на официално посещение в гр. Сливен.

Визитата ще започне в 12.00 ч. с делова среща с кмета на гр. Сливен и ръководството на Община Сливен, на която ще присъстват и г-н Фахар Халид Ал-Мосаллам – ръководител на Консулския отдел на посолството на Държавата Катар, както и проф. Сихам Мохаммед Ахмед Бакеет - ректор и вицеканцлер на Алзаием Аласхари Юнивърсити – Република Судан.

Сред официалните гости ще бъдат: проф. д.т.н. инж. Георги Михов – ректор на ТУ-София, проф. д.т.н. инж. Станимир Карапетков – зам.-ректор на ТУ-София, г-жа Румяна Михайлова - изпълнителен директор на Изпълнителна дирекция "Главна инспекция по труда", д-р Петя Балулова - директор на Регионална здравна инспекция – Сливен, д-р Георги Ходжев и д-р Йорданка Иванова-Ходжева.

На срещата в общината ще бъдат обсъдени възможностите за сътрудничество с Република Судан и Държава Катар.

От 14.00 ч. официалните гости ще се срещнат с академичното ръководството на ТУ-София и „Факултет и Колеж-Сливен”. В рамките на посещението ще се проведе работна среща на тема: „Сътрудничеството между Република Судан и Република България – традиции и перспективи”, която ще започне от 14.30 ч. във „Факултет и Колеж-Сливен”. Лектори:

- Н. Пр. г-жа Илхам Ибрахим Мохамед Ахмед – посланик на Република Судан в Република България;

- проф. Сихам Мохаммед Ахмед Бакеет - ректор и вицеканцлер на Алзаием Аласхари Юнивърсити – Република Судан;

- проф. д.т.н. инж. Станимир Михайлов Карапетков – зам.-ректор на ТУ - София.

Работната среща ще приключи с дискусии и подписване на меморандум за сътрудничеството между Технически университет - София и Алзаием Аласхари Юнивърсити – Република Судан.

В програмата на посещението е предвидено от 16.30 ч. откриване на кабинет за вендузолечение в гр. Сливен.

За допълнителна информация:

доц. д-р инж. Койчо Атанасов,

Зам.-ръководител на „Факултет и Колеж-Сливен” към ТУ - София

Тел.: 044 / 667 709

Представители на медиите са поканени на 14.09.2017 г. да отразят официалните срещи: в Община Сливен (от 12:00 ч., зала 105) и във „Факултет и Колеж-Сливен” (от 14:00 ч. в ректорския кабинет и от 14:30 ч. в зала 1312).

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев