АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

ПРЕЗИДЕНТЪТ РАДЕВ: ДА НАЗНАЧАВАМ ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА АНТИКОРУПЦИОННИЯ ОРГАН ЗА МЕН НЕ Е САМОЦЕЛ

Румен Радев
08.09.2017 / 21:45

В една парламентарна република е нормално да има искания за вот на недоверие, но винаги те трябва да бъдат аргументирани и съпроводени с алтернатива.

Това заяви президентът Румен Радев.

Той направи коментар и по темата кой трябва да назначава председателя на антикорупционния орган. Изказването му бе предизвикано от по-рано изразено мнение от Цветан Цветанов против назначаването на председателят на антикорупционния орган от държавния глава, защото не сме президентска република.

„Явно има политици, които не осъзнават, че тъкмо корупцията може да блокира и да загроби парламентарната република, която те уж отстояват. Виждате какво е недоверието в институциите, да назначавам председателя на един такъв орган за мен изобщо не е самоцел. Много е важно този орган да работи ефективно. Това очакват всички българи и трябва да се замислим сериозно върху това нещо”, заяви Радев.

Той припомни, че само допреди няколко месеца във връзка с районирането при мажоритарните избори от същите хора се настояваше това да се прави от президента като равноотдалечен от всички власти и натоварен с огромно обществено доверие. „Сега нещо смени ли се?”, попита риторично държавният глава.

По отношение на казуса с българския представител в ЕБВР Калин Митрев, чието име бе забъркано в международен скандал, Радев заяви, че трябва да изчакаме компетентното становище на отговорните институции - както български, така и европейски.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев