АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

ТАСС СЪОБЩИ ЗА УБИЙСТВОТО НА "ВОЕННИЯ МИНИСТЪР" НА ИДИЛ

Хулмурод Халимов
08.09.2017 / 14:32

При бомбардировка от руската авиация срещу командния пункт на терористите в Дейр ал Зор е ликвидиран "министъра на войната" на "Ислямска държава" Хулмурод Халимов, съобщи агенция ТАСС

Заедно с него са убити и 40 редови терористи и още двама полеви командира по време на съвещание на ръководители на групировката. .

"На събранието е присъствал и "военният министър" на терористичната групировка Хурмурод Халимов, който е загинал от смъртоносно раняване", се казва в съобщението. Малко по-късно от агенцията съобщиха, че Халимов и полевите командири са убити в командния пункт на терористите.

Сред тях е бил и "емирът на Дейр ез Зора" Абу Мухаммад Аш-Шимали, който отговаря за финансите и трансфера на вербованите новобранци на тренировъчната база на "Ислямска държава".

От руското военно министерство са информирали, че "редица европейски спецслужби го смятат за организатор на терористичните атаки в Париж през ноември 2015 година.

Segabg.com

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев