АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

МАРЕШКИ НЕ БИ РЕВНУВАЛ, АКО ДРУГ ВНЕСЕ ВОТ НА НЕДОВЕРИЕ

Веселин Марешки
08.09.2017 / 09:40

От Партия "Воля" биха подкрепили вот на недоверие, но биха били и инициатори. Това стана ясно от думите на лидера на партията Веселин Марешки, който бе гост в студиото на "Здравей България" по Нова телевизия.

"Няма да ревнуваме, ако и друг е инициатор на искането на вот на недоверие", заяви Марешки. Той каза, че не може да посочи нито едно действие на правителството, с което се гордее и допълни, че "продължаваме да затъваме - убийства постоянно, скандал след скандал".

"Не ме дразни нито Валери Симеонов, нито Бойко Борисов, нито Делян Пеевски. Дразнят ме делата им", заяви още лидерът на "Воля". По думите му "ДПС го играят опозиция, но Делян Пеевски подкрепя правителството".

"Не може едно некадърно, корумпирано управление да се крие зад някакво си председателство", каза Марешки в отговор на въпрос дали иска да има предсрочни избори преди председателството.

В четвъртък Веселин Марешки пред репортери в парламента предложи 1000 лева награда за всеки, който успее да назове поименно всички зам.-председатели на сегашното 44-то народно събрание и обяви, че би подкрепил вот на недоверие. За вот на недоверие се заговори и сред социалистите и сред ДПС.

"Господин Марешки може би иска да е първият лидер на малка формация, който е искал вот на недоверие". Това заяви в ефира на Нова телевизия Цвета Караянчева от ГЕРБ. Тя се надява Марешки да е прочел правилника и да знае, че гласовете на 12 депутати са недостатъчни за подобна стъпка. Караянчева каза, че не е чула от лидера на "Воля" аргументи, а общи приказки.

"Не се притесняваме от вот на недоверие или вот на доверие", заяви Караянчева. По думите й това просто би дало възможност в един формат на НС, да разкажат какво се е случило за тези 100 дни. Според нея е налице икономически растеж, увеличение на заплатите на учителите, увеличение на пенсиите, реформите са започнали , а бюджета, който ще направят, ще има 2 млрд. лева излишък.

"Не искам да си мисля, че господин Марешки е резервна гума на БСП", каза Караянчева.

По думите й трябва да бъдем реалисти - "работи се във всички политики във всички направления".

източник: News.bg

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев