АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

"МЕТАЛИКА" ЩЕ ПРЕИЗДАДЕ ЛЕГЕНДАРНИЯ СИ АЛБУМ "MASTER OF PUPPETS"

"Металика"
31.08.2017 / 16:45

Смятан за най-добрия траш албум, ще види новия век

Траш боговете от "Металика" ще преиздаде култовия си албум от 1986 година "Master of Puppets" през ноември, съобщава Контактмюзик.

Музикантите ще включат в новото издание демо записи, видеа и изпълнения на живо,

В повторната реализация на третия им студиен албум, предвидена за 10 ноември, ще бъдат добавени новата версия на хита "Disposable Heroes" и записът на живо на "The Thing That Should Not Be".

"Master of Puppets"е трети студиен албум на американската група:Металика, записан в Дания през 1985 и излязъл през 1986 година.

Този албум е логичното продължение на музикалното израстване на групата, показано в предшественика му „Ride The Lighting”, чиято формула е използвана и тук. Композициите отново са сложни и продължителни, с епични мрачни текстове, тематично свързани помежду си.

В албума отново присъства инструментално парче, което този път не е закриващо, а заема предпоследната позиция.

Албумът започва и завършва със скоростни траш парчета.

Като цяло „Master of Puppets“ може да се определи като концептуален албум, разглеждайки главно проявата на сила и контрол от една страна и загубата/липсата/страха от загубата на тези два компонента от друга.

В повечето песни хората са представени като кукли, управлявани от различни човешки пороци и вярвания като ярост (в Battery), пристрастеност (в Master of Puppets), лудост (в Sanitarium, вдъхновена от филма „Полет над кукувиче гнездо“) или религия (в Leper Messiah).

Символика присъства още на обложката на албума, която представя военно гробище, чиито паметни плочи са свързани с конци, подобни на тези за управление на театрални кукли, които са държани от две огромни ръце над логото на Металика. Образът на човека като обречения войник, неспособен да контролира съдбата си и изпълняващ само заповеди заема централно място в албума, като е изразен най-силно в Dispossible Heroes.

Закриващото парче Damage Inc е явен протест към всичко това и символизира проява на свободна воля и неподчинение.

"Master of Puppets" стана шест пъти платинен албум в САЩ.

"Металика" ще гастролират в Лондон на 22 и 24 октомври, в Глазгоу, Манчестър и Бирмингам съответно на 26,28 и 30 октомври.

източник:Мonitor.bg

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев