АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

СЪДЪТ НАМАЛИ ГАРАНЦИЯТА НА ЖИВКО МАРТИНОВ НА 20 ХИЛЯДИ ЛЕВА

бившия депутат Живко Мартинов
11.08.2017 / 14:05

Софийският градски съд е намалил гаранцията на бившият вече депутът от ГЕРБ Живко Мартинов от 45 хил. лв. на 20 хил. лв.

Това потвърдиха пред "Сега" от съда.

Очаква се по-късно да стане ясно с какви мотиви магистратите са ревизиралит мярката, наложена от прокуратурата по делото "Суджукгейт".

След като миналата седмица му повдигна обвинения за 6 престъпления, прокуратурата не поиска ареста на Мартинов, а определи гаранция.

Сумата се равняваше точно на оценката на четирите тона суджук, които за които Мартинов изнудвал бизнесмен уж от името на премиера Бойко Борисов.

Според обвинението от началото на 2012 г. до началото на 2013 г. Мартинов заплашвал А.П. с арест, данъчни проверки и че ще му смачка фирмите. За да се спаси, бизнесменът трябвало да се раздели с общо "4 тона суров суджук от телешко, еленско и свинско и 60 кг филе елена и телешка пастърма".

Мартинов е обвинен и за втора принуда спрямо А.П. Този път за 15 500 лв.

Третото му обвинение е за закана с убийство.

Прокуратурата твърди още, че през 2014 г. бившият депутат направил опит да бъде осуетено наказателното преследване срещу човек, причинил смърт при катастрофа. Цацаров директно заяви, че това е бивш зам.-министър.

В съобщението изрично се уточнява, че съденият за катастрофа е невинен за действията на Мартинов.

Бившият партиен активист от Добрич е обвинен и за това, че през 2015 г. със заплахи е принудил зам.-шефа на МВР в Добрич и началника на РПУ-то в Балчик да извършат нередни действия по служба.

Говорителят на Цацаров Румяна Арнаудова разказваше как е искал например да се анулира фиш на шофьора на фирмената му кола.

Шестото престъпление е от април - опит със заплахи да принуди директора на ВиК-Добрич да уволни конкретен служител, както и да спре назначения и уволнения в дружеството за известен период.

Ако делото на Мартинов стигне до съд и обвиненията издържат там, бившият депутат може да получи до 15 г. затвор.

източник:Segabg.com

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев