АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

"ПОСОКИ" НА СТЕФАН КОМАНДАРЕВ СЕ СЪСТЕЗАВА НА КИНОФЕСТИВАЛА В САРАЕВО ОТ ДНЕС

Стефан Командарев
11.08.2017 / 16:30

"Посоки" на Стефан Командарев е българският претендент в конкурса на започващият днес кинофестивал в Сараево.

Филмът, който дебютира в конкурса "Особен поглед" на Кан ще се състезава за "Сърцето на Сараево" с още шест заглавия от балканския полуостров.

В едно от тях България също има участие - "Синът на София" на гръцката режисьорка Елина Псику, който взе награда от "Трайбека".

Звездата от "Монти Пайтън" Джон Клийз и американският режисьор Оливър Стоун - още по-спорен покрай скорошния си филм за президента Владимир Путин ще са специални гости на тазгодишното издание на фестивала, основан по време на югославските войни като емблема на босненския дух.

235 филма, от които 43 са премиерни, влизат в програмата му до 18 август. Наградите ще бъдат връчени на 17, четвъртък, от 20 ч. в Националния театър на Сараево.

"Посоки" ще бъде излъчен на 14 август в 11 и 22.30 ч., както и на 15 от 17 ч.

Във филма, който разказва няколко преплитащи се истории, случили се в една нощ в софийски таксита, участват някои от най-големите български звезди - Васил Василев-Зуека, Иван Бърнев, Васил Банов, Стефка Янорова, Юлиян Вергов, Ирини Жамбонас, Георги Кадурин, Асен Блатечки и др.

Наградата "Сърцето на Сараево" включва и премия от 16 хил. евро.

източник:Dnevnik.bg

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев