АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

1.26 МИЛИОНА ЛЕВА ДАВА ПРАВИТЕЛСТВОТО ЗА ВИДЕОКОНФЕРЕНТНА СИСТЕМА И МУЛТИМЕДИЯ ЗА ДОМ №2 НА РЕЗИДЕНЦИЯ "БОЯНА"

резиденция "Бояна"
11.08.2017 / 09:35

Администрацията на Министерския съвет е обявила процедура на договаряне без предварително одобрение на стойност 1,26 млн. лв., с ДДС, която да осигури нова видеоконферентна система и мултимедия за нуждите на Дом №2 на Резиденция “Бояна”, предаде репортер на БГНЕС.

След НДК, където ще се проведат основните мероприятия по време на Председателството на България на Съвета на ЕС в първата половина на 2018 г., резиденция “Бояна” е втората локация, където ще се състоят редица мероприятия и форуми.

От документацията на МС се разбира, че в Резиденция “Бояна” ще се провеждат неформалните заседания на Съвета на министрите на ЕС, конференции на ниво министри, посещения на членове на Колегиума на Европейската комисия, както и събития във връзка с откриването и закриването на председателството и множество неформални срещи на чиновници от ЕС и държавите-членки.

Сред срещите, които се предвиждат да се проведат в Резиденция “Бояна” са Срещата на министрите от Дунавската стратегия, Годишната среща ЕС-Западни Балкани в областта на правосъдието и вътрешните работи, Министерската среща ЕС-САЩ също по въпросите на правосъдието и вътрешните работи.

До момента АМС инвестира няколко милиона лева в основния ремонт на Дом №2 на държавната резиденция, включително и за реновиране на част от обзавеждането и доставка на нови мебели.

Правителствените служители са преценили, че съществуващата мултимедийна техника не отговаря на високото ниво и характерът на събитията, както и на броя на участниците, което налага закупуването на нова.

Администрацията на МС е изпратила запитване до шест фирми за доставка на необходимата техника, която трябва да е съвместима с част от наличното оборудване. За максималната сума от 1,26 млн. лв. с ДДС от АМС очакват да получат конферентна, озвучителна и мултимедийна система, които включват оборудване за 110 пулта, озвучителни тела, два мултимедийни проектора, 16 монитора за видеостени, 69 настолни монитора и още множество компоненти.

Оборудването ще бъде разположено в две от залите на Дом №2 – “Триадица” и “Панорама”.

От АМС обясняват необходимостта от процедура по договаряне, а не стандартната обществена поръчка, с кратките срокове, в които нужното оборудване трябва да се достави.

Най-късно до 01 септември 2017 г. договорът за оборудването трябва да е сключен, а техниката да е монтирана и да функционира до три месеца след това, т.е. началото на декември.

“Обстоятелствата, с които се обосновава наличието на неотложност, не се дължат на възложителя”, подчертават от АМС.

източник:БГНЕС

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев