АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

БЪЛГАРИЯ КАНДИДАТСТВА ЗА ЕВРОПЕЙСКАТА АГЕНЦИЯ ЗА ЛЕКАРСТВАТА С ПИСМО НА БОРИСОВ ВМЕСТО САЙТ

Европейската агенция за лекарствата
10.08.2017 / 15:50

България е единствената страна, която се състезава за домакинство на Европейската агенция за лекарствата (ЕАЛ или EMA на английски) без сайт за кандидатурата и видео. За сметка на това към документите е приложено сканирано писмо от премиера Бойко Борисов до председателя на Европейския съвет Доналд Туск и председателя на Европейската комисия Жан Клод Юнкер.

Агенцията се намира в Лондон и трябва да бъде преместена, след като Великобритания излезе от Европейския съюз.

Градовете кандидати, подали документи, са 19.

Това са – Амстердам, Атина, Барселона, Бон, Братислава, Брюксел, Букурещ, Копенхаген, Дъблин, Хелзинки, Лил, Малта, Милано, Порто, Стокхолм, Виена, Варшава, Загреб и София.

В българската оферта, която представлява текст от 4 страници, се предлага агенцията да бъде разположена в София Тех Парк, наречен Technology + Innovative Network (T+IN).

В документа пише, че чисто новата сграда за агенцията е на ниво планиране и ще бъде готова до релокацията на ЕМА, но не по-късно от 1 януари 2019 г..

Тя ще се разполага на 30 000 квадратни метра.

Към българските документи няма приложени илюстрации с планирания външен вид на сградата.

За разлика от всички останали оферти в българската оферта няма и графики и статистика, с която да се убедят европейските власти в предимствата на София.

За сравнение, хърватската оферта е от 32 страници, полската от 52, а тази на Румъния от 128.

Писмото на Борисов до Туск и Юнкер бе изпратено след решение на правителството от 31 юли, което е последният възможен срок за кандидатстване.

До 30 септември Европейската комисия ще извърши преглед на внесените кандидатури. Решението за релокация на трябва да бъде взето през ноември.

Всички кандидатури и техните документи са качени на официалния сайт.

източник:Dnevnik.bg

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев