АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

ПРАВЯТ ИГРАЛЕН ФИЛМ ЗА ПЕТЯ ДУБАРОВА

бургаската поетеса Петя Дубарова
10.08.2017 / 16:30

Тази есен в Бургас започва подготовката на едно от филмовите събития на годината - проектът "Петя на моята Петя".

Именно това ще е заглавието на първият игрален филм, посветен на слънчевото момиче на българската поезия - бургаската поетеса Петя Дубарова.

Идеята се появи спонтанно, това обясни в предаването "Преди всички" Валентина Ангелова - съсценарист на продукцията, която ще осъществи заедно със своят преподавател от НАТФИЗ Нели Димитрова.

"Спечелихме финансиране от Националния филмов център като предстои снимките да започнат догодина, така че премиерата ще се очаква през 2019 година.

Тогава се навършват и 40 години от самоубийството на поетесата", добави Ангелова. "Все още никой не е разказвал достатъчно за "Слънчевото момиче на българската поезия", никой не е посветил игрален филм на него, а ние смятаме, че това е важно. Смятаме, че може би има нужда на младите хора сега да им бъде напомняно, или разказано, ако не знаят за нея", подчерта сценаристът, предаде БНР.

"Почерпили сме вдъхновение от разказа, защото смятаме, че много добре отразява вътрешните преживявания на този борбен, млад дух, който е живял в едно време, в което е било сложно да се изразява.

Филмът не е биографичен, няма да разказва по обичайния начин за живота на Петя Дубарова, няма да бъде в епоха, но ще присъства по любопитен и доста важен за сюжета и за персонажите във филма начин", добави Ангелова за заглавието на филма, което е по едноименния разказ, описващ двете същности на едно момиче.

източник:Actualno.com

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев