АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

ЧАСТНАТА КОМПАНИЯ VECTOR УСПЕШНО ИЗСТРЕЛЯ И ТЕСТВА МИНИ РАКЕТА ЗА МАЛКИ САТЕЛИТИ

малка ракета
07.08.2017 / 16:40

Частната компания възнамерява да започне редовното извеждане на изкуствени спътници през 2018 година.

Vector има два типа ракети носители.

Първата Vector-R може да извежда в ниска орбита товари с тегло до 65 килограма, докато Vector-H се справя със 160 килограма товар.

След приключване на тестовете, Vector счита, че ще може да осъществява по около 100 изстрелвания годишно, извеждайки сателити в орбита в максимално кратки срокове. Създателите на стартъпа се изказаха, че ще бъдат като McDonald’s в ракетния бизнес. Изстрелването на една ракета ще струва едва 1,5-3 милиона долара.

Vector бе основана миналата година, като в екипа на младата компания участва и един от членовете на първия оригинален екип на SpaceX.

Стартъпът активно работи със специалисти на Boeing, Virgin Galactic и други компании. По време на последния инвестиционен кръг Vector получи още $21 милиона финансиране и по този начин общата сума на инвестициите в този стартиращ бизнес достигна $30 милиона.

Провеждането на тези тестове бе финансирано от клиентите на Vector, а тестовият товар бе предоставен от една от изследователските компании на NASA, заедно с Astro Digital.

източник:Кaldata.com

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев