АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

СТОЙНОСТТА НА ОЛИМПИЙСКИТЕ ИГРИ В РИО ДЕ ЖАНЕЙРО ВЪЗЛИЗА НА 13.2 МИЛИАРДА ДОЛАРА

рио
15.06.2017 / 16:45

Стойността на проведените миналата година в Рио де Жанейро летни Олимпийски игри възлиза на приблизително 13,2 млрд., информира Агенцията по управление на олимпийското наследство - орган, създаден от Министерството на спорта в най-голямата южноамериканска страна.

Това съобщи БГНЕС.

В сравнение с предишните варианти на одита, разходите, свързани със специално построените за събитието спортни съоръжения са се увеличили с почти милион долара, за да достигнат 2,2 млрд. долара.

Подобен ръст се дължи на факта, че олимпийските стадиони продължават да имат нужда от поддръжка дори и сега, преди да бъде сключен договор за аренда за тях.

Това обаче e нищо в сравнение с финансовите средства отделени за изграждането на инфраструктурата и организационния комитет, които са прилапали по съответно 8,2 млрд. долара и и 2,8 млрд. долара.

Така общата стойност на Олимпийските игри достига до 13,2 милиарда долара, въпреки че първоначалните очаквания бяха за сума ненадвишаваща 8,8 милиарда долара.

Данните за увеличението на цената на Олимпийските игри бяха оповестени на фона на борбата на риодежанейрските власти с острата финансова криза.

В края на май Законодателното събрание на региона подкрепи инициативата извънредно положение в сферата на икономиката да се разшири до края на 2018 г.

източник: Topnovini.bg

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев