АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

3.3 МИЛИОНА СТАНАХА ПОДПИСИТЕ ЗА ВТОРИ РЕФЕРЕНДУМ ЗА БРЕКЗИТ

БРЕкзит
27.06.2016 / 08:55

Повече от 3.3 милиона души са се подписали вече онлайн под петицията, приканваща британското правителство да свика втори референдум за членството в ЕС, макар че 77 000 подписа бяха заличени заради измами.

"Хората, които мамейки добавят подписи под тази петиция, трябва да знаят, че пречат на каузата, която претендират, че подкрепят", заяви в Туитър депутатът Хелън Джоунс, председателка на парламентарната комисия по петициите.

Очаква се комисията да разгледа подписката другата седмица и да реши дали да организира дебат по нея.

Британският парламент е длъжен да разгледа всяка петиция, съдържаща над 100 хиляди подписа, припомня ДПА.

В подписката се казва, че правителството трябва да приложи правилото, че ако гласувалите "за" или "против" оставане в ЕС са под 60 процента и при избирателна активност под 75 процента, трябва да има още един референдум. За напускане на ЕС гласуваха 52 на сто, а за оставане - 48 процента от 46.5 милиона избиратели.

Водещи фигури в предизборната кампания за референдума на 23 юни, включително премиерът Дейвид Камерън, който в петък заяви, че подава оставка, казаха, че не може да има втори референдум по този въпрос.

Лидерът на френската десница Марион Марешал льо Пен коментира саркастично искането а втори референдум и показа нагледно в Туитър, че нашумялата петиция за "втори Брекзит" може да бъде подписана от когото и да е и следователно няма стойност.

източник: Mediapool.bg

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев