АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

НЕДЕЛЕН РЕПОРТАЖ

старият часовник
06.03.2016 / 20:42

ИСТОРИЯТА НА ЕДНА КНИГА

ЗА НЕПОЗНАТАТА БЪЛГАРСКА ИСТОРИЯ

(Продължение)

Галя и Христо Маджарови са сред писателите и изследователите, които през последните десетина години, с цената на много труд, упоритост, борбеност и дързост, промениха гледната точка, обхвата и координатната система на българската история. И доказаха, че тя има дълбини и пластове, за които доскоро почти никой (освен може би неколцина избраници) не е подозирал.

С изумителна непоколебимост, стъпка по стъпка, те раздипляха в публичното пространство завеси, разбулваха тайни и осветляваха истини за древното българско потекло и мисията на българите, базирайки тезите си върху старинни писмени свидетелства и теренни проучвания в изконните земи на древните българи.

Един от резултатите на техния многогодишен, неуморен, изследователски труд е книгата „Златна България”, съдържаща „другата българска история”...

„Читателю!

Спри за миг в задъханото си ежедневие, отстрани тежката връзка към делника и се обърни навътре към своята същност! Там ще чуеш далечния плисък на вълни, миещи бреговете на древната ти Родина. Ще чуеш и свистенето на степния вятър единствен приятел на твоите горди Деди, в дългия им път през векове и континенти. Де чуеш магичната песен в олтарите им - тя ще ти разкаже приказната им история... цв

Ще усетиш дъха на тяхната Свещена земя, навсякъде където са били в дългия им Път. И, ако пулсът ти забие в ритъма на тъпана, отмерван преди боя от магьосника шаман; и усетиш мощта и полъха на благословение от вдигнатата десница на твоя велик кан, предвождащ народа ти през всите векове, тогава знай, щастливецо, че си спасен - на Бреговете тъй свещени - на България...”

Това се казва в предисловието на тази увлекателна и уникална книга.

За нея разговарям с авторите ѝ (продължение):

- За съжаление, първо падането под византийско робство след това под турско робство, измива от съзнанието на народа ни нашата древна същност, въпреки чe в тези селища, където живеят помаци, се запазила така наречената „Веда словена” , в която се крие истинската история на нашия народ.

Но нашите учени смятат, че това е измислица, a всъщност трябва да се седне и песен по песен да се разгледа, аз съм ги разглеждала заради моите амазонки, защото там се говори за амазонките и там си пише точно така. Във Веда Словена има източници, които могат да ни послужат като основа да разгледаме каква е връзката на нашия народ с Атлантида, защото ние идваме от Атлантида и имаме тук тракийска Атлантида. Има учени от миналия век като Петър Детев, които говорят за тракийска Атлантида, но му се слага един кръст, обявява се, че това не е вярно. А се укрива това, че са открити скелети на хора, които са високи 2-3 метра и 4 метра, последните остатъци от атлантите, които са били с такава височина.

Така че сме много древен народ. За съжаление, понеже притежаваме качеството твърдост, сме го превърнали в твърдоглавие и сега трябва обратно от твърдоглавие да го обърнем в твърдост. И това може да стане само по пътя на любовта.

Ако „Веда словена” e измислица, би трябвало нейният автор да получи Нобелова премия, защото тя е 17 пъти по голяма от „Илиада” и „Одисея”, взети заедно.

Един ум не може да го измисли, такава поезия, с такава дълбочина, с толкова много истории, имена, факти. То просто не може да бъде!

И когато Галя разучаваше историята на „Веда словена”, се вижда как Раковски е плащал за това да се запишат тези песни, този епос. И специално са подбирали помаци, защото според тях православната църква е променила нашата история и нашите песни. Докато онези там ги пазят стриктно консервирани и ги предават като щафета през вековете.

- Да Ви попитам и за това: Ако си представим картата на света, къде има българи?

- Много важен и интересен въпрос! По линия на Организацията на обединените българи стана ясно, че в ЮНЕСКО са регистрирани 50 милиона българи.

В момента там се разглежда и древнобългарският календар, който е по- точен от всички календарни системи, известни до днес, включително и днешния. И ако се въведе, всички издателства за календари ще фалират. Защото там всички дни са фиксирани абсолютно точно, няма разместване, тъй като древнобългарският календар съвпада точно с космическите цикли. И сега учените са озадачени дали да го разпространят световно, защото не могат да отговорят на въпроса: откъде накъде древните българи са знаели повече, отколкото знаят днешните учени. Как са създали такъв календар, кой им го е дал и защо. И пак се стига до една благословия, до една причина, да я наречем Космически разум, това научно понятие за Бог. Космически разум, който работи, създава живота и работи обратно на ентропията, която иска да изравни всичко във Вселената. Защото, когато тук са запитали нашия пророк, Учителя в България, какво е животът, той казал: „Това е движение, обратно на ентропията”, тоест това е движение против изравняването във Вселената и е явно с друг произход. Както посяването на семената например, само че с космически сеячи.

- Има ли достатъчно такива, така че да си върнем изгубената история и изгубената памет? Да разчитаме ли на тях?

- Оказва се, че историята си стои. Тя се изтрива от отделните съзнания, но е генетично заложена в нашето поле информация, която ясновидците виждат много ясно. В Щатите аз бях в един храм, забучен в небето, в една висока планина, където един човек ме гледаше много вторачено. На мен ми стана неудобно и затова го попитах какво точно иска. „Абе, какви са тия моретa около тебе, откъде идваш?” – ми каза той. Обясних му, че идвам от Черно море, от града Варна, България и така нататък. „Не” – каза той, – „Това не е сегашното море! Какви са тези полуголи жени, яхнали коне с лъкове, със саби?” Отговорих му, че сигурно си мисли за амазонките. А, така ли се казват? И добавих, че сигурно е чел доктор Щайнер. „Какъв Щайнер? Чета го във вашата аура!” – ми се обиди той. И му беше толкова интересно, сякаш гледа филм.

Така аз разбрах за амазонките… И като се върнах в България, си намерих амазонката, която пише книги за амазонките.

Там, в този храм осъзнах, че нашия духовен ген пази информация. И че тези, които могат да разчитат тази информация, стават все повече и повече. Сега им казват индигови и кристални деца. Едно време в Бялото братство са наричани шесторасници, като са имали предвид шестата раса, която ще развива шестото сетивo - ясновидството.

Тогава тези скрити тайни ще излизат наяве и инсинуации няма да има. Това вече се вижда. Имперските политики, насилието, всичко това ще отпадне. Човекът на новата епоха ще бъде по-красив, по-добър и по-умен! Така е речено и ние вярваме, че така ще бъде!

- Все пак не ми отговорихте къде сме разпрострeни на глобуса?

- Трудно е да се каже. Примерно, мога да споделя една информация от индийския посланик, която е тайна. Той е заявил, че няма да се подпише под нея. Но когато от Организацията на обединените българи сe хвалихме с тези 50 милиона регистрирани в ЮНЕСКО, той каза: „Стига сте се хвалили с вашите 50 милиона! Знаете ли колко много българи има в Индия? - 300 милиона!”. Учудихме се: как 300 милиона българи?! От него разбрахме, че индийците са един милиард и 300 милиона, но 300 милиона там се определят като наследници на българите, с български ген. Докато в един Китай има само 10 милиона.

Така че просто не можем да кажем колко хора на планетата имат български ген.

(Следва продължение)

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев