АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

НЕДЕЛЕН РЕПОРТАЖ

старият часовник
21.02.2016 / 23:21

ИСТОРИЯТА НА ЕДНА КНИГА

ЗА НЕПОЗНАТАТА БЪЛГАРСКА ИСТОРИЯ

(Продължение)

Галя и Христо Маджарови са сред писателите и изследователите, които през последните десетина години, с цената на много труд, упоритост, борбеност и дързост, промениха гледната точка, обхвата и координатната система на българската история. И доказаха, че тя има дълбини и пластове, за които доскоро почти никой (освен може би неколцина избраници) не е подозирал.

С изумителна непоколебимост, стъпка по стъпка, те раздипляха в публичното пространство завеси, разбулваха тайни и осветляваха истини за древното българско потекло и мисията на българите, базирайки тезите си върху старинни писмени свидетелства и теренни проучвания в изконните земи на древните българи.

Един от резултатите на техния многогодишен, неуморен, изследователски труд е книгата „Златна България”, съдържаща „другата българска история”...

„Читателю!

Спри за миг в задъханото си ежедневие, отстрани тежката връзка към делника

и се обърни навътре към своята същност! Там ще чуеш далечния плисък на вълни, миещи бреговете на древната ти Родина. Ще чуеш и свистенето на степния вятър единствен приятел на твоите горди Деди, в дългия им път през векове и континенти. Де чуеш магичната песен в олтарите им - тя ще ти разкаже приказната им история...

Ще усетиш дъха на тяхната Свещена земя, навсякъде където са били в дългия им Път. И, ако пулсът ти забие в ритъма на тъпана, отмерван преди боя от магьосника шаман; и усетиш мощта и полъха на благословение от вдигнатата десница на твоя велик кан, предвождащ народа ти през всите векове,

тогава знай, щастливецо, че си спасен - на Бреговете тъй свещени - на България...”

Това се казва в предисловието на тази увлекателна и уникална книга.

За нея разговарям с авторите ѝ (продължение):

- Както Галя вече ви разказа, включихме и академик Юхма, а той е многократен академик, международно признат. В ЮНЕСКО и в Сорбоната са изучавани неговите трудове. Само в нашата държава не са го пускали, по политически причини - за да не се разбере, че има и друга България.

По този начин неговият труд проби. За първи път там празнуваха, а в Чувашия казаха: „Вече и в другата България научиха, че реката Волга пак ще тече през България. Сега тя се продава на Европейския съюз, но ние няма да направим тази грешка. Докрай ще стоим тук, няма да се изнасяме на Запад, няма да пращаме децата си и ще докажем , че ние сме българи. И ще възстановим нашето име – Булгаристан, а не Татаристан. Чуваши, марийци, чеченци - всички тези, които Сталин изкуственo раздели, за да не се чува името българи!”.

И така съвсем естествено се създаде едно движение. После преведохме тук книгатa на академик Юхма „Древните българи- чуваши”, което беше шок за историците.

Професор Пантев го издири и писа на Юхма: „Дайте история на Волжска България!”. Обеща ми, че ще я издаде на български и на английски език, но до този момент това не е станало. Макар че Юхма написа специално за него тази книга. Ние доказахме, че e имало много Българии - не само една, а десетина-дванадесет Българии през различни времена. И това доказва, че България не е на хиляда и триста години, както тук се аплодираше, а много, много по-стара. Назад във вековете е имало история, която съзнателно е била укрита и изтрита. Отново по политически причини. Едно време се казвало: „Не може българските църкви да бъдат по-високи от турските джамии, понеже сме били под тяхно владичество, после се казваше, по време на така наречения „комунизъм” (защото истински комунизъм не е осъществен): „Не може нашата възраст да бъде по- голямa от възрастта на нашия по-голям брат, това не е възможно. Макар че ние установихме, чe Киев е на името на брата на Кубрат - Шамбат Кий, а Самарското знaмe идва от Волжска България, не от Русия. Тези неща се приемаха политически, а аз мисля че истината е по-важна от всичко. Ние не сме говорили срещу Русия, а срещу имперската политика, която крие древната истина. И едва преди 5 години, като писахме писмо от името на Обединените българи, защото участваме в Управителния съвет, там влизат 60 държави с български лобита, писахме до Руската академия на науките и лично до другаря Путин с копие.

Особено като му показахме, че неговият корен e от Чипровци, той написа положителен отзив, съгласи се, че дават право на всички народи в Русия, които имат нещо общо с Волжска България, да се наричат българи.

В същото време в Русия беше отменена задължителната графа, където се пише родословие. Така че вече тръгна новата история…

Ние сега се връщаме от София. Там имахме пореден конгрес на Обществото на обединените българи, имаше и представители от Чувашия. Те казаха, че ние с Галя сме първите, които сме прекарали тази пъртина и вече се върви към обединение на народите. Ще чакаме да видим какво ще стане. Във всеки случай, не чрез тези конфликти, които стават в Украйна сега.

Защото тук нашият пророк е казал, че само българите по дух имат право на обединение, не българите по територия. Ние нямаме териториални претенции, ние искаме исторически да свържем нашия народ с техния, да възстановим тази връзка. Както ни наричат нас с Галя, когато отидем там: „Вие, стародавни родственики в крoве”. Това го знаят по улиците, целият народ го знае! Само ние досега не сме го знаели. Но истината излиза, такъв е нашият век.

„Златна България” изигра ролята на пробив в информационната завеса за установяване на тази връзка. Сега излязоха и ще излизат и други книги.

- В интернет също напоследък излизат доста сериозни материали. Но има един друг много важен въпрос: какви сме ние българите, какви гени имаме, с каква дълбочинна история можем да се похвалим?

- Аз бях емигрант в САЩ от 90-та до 94-та година. Там отворихме книжарница при един друг собственик, който ме направи мениджър, и през свободното си време си пишех разни разказчета, които мислех че са белетристика. Като ги изпратих в България, приятелите установиха, че това са точно скритите страници на нашата история, които излязоха в „Големия заговор срещу българите”. И истински ясновидци, гледайки над главата ми, говореха за нашата история, за тези факти, които са отпечатани в нашия духовен ген. Всъщност, каквито и инсинуации да се правят, рано или късно истината излиза, и това време е сега. Просто истината излиза тотално. Светът върви към една нова епоха, към обединение, където старите граници ще отпаднат…. Така както в нашата страна отпадна „жителството”, примерно, ограничението, че не можеш да живееш в друг град. Това не можем да го обясним на младите, на тях им е смешно. Така ще бъде и с държавните граници, които ще отпадат в името на обединението на народите.

Защото се установява, че светът върви към глобална катастрофа, след като харчи 90 % от продуктите за въоръжаване, а само 3% - за научни изследвания. Просто трябва да се сменят тези проценти, за да се спаси светът, и това ще бъде направено в световен мащаб.

- Богоизбран народ ли сме?

- Да, има нещо такова. В САЩ в Калифорнийската пустиня намерих галактичен център, единствения на Земята, където на два етажа има информация за пришълци, които посещават Земята. Казаха, че и в момента има такива в Белия дом от Троен кордон, които казвали, че искат да помогнат на човечеството, че са идвали преди много милиони години и са дали космичното познание в Тибет, на Тибет и на българите, които са там. И това е причината да откриваме в тибетските песни българско звучене, техните орнаменти на носиите им, пафтитe им са наши. Оказва се, че когато сме били по тези места, сме оставили следи, и това го говорят пришълци от космоса, не български шовинисти.

След това нашите богомили говорят за тази идея, но, за съжаление, понеже нашата страна беше под атеизъм, богомилските познания се приемаха за секта.

Църквата е унищожила почти цялата богомилска литература. И понеже тя е писана на глаголица, са унищожили всички книги на глаголица, не само богомилските. За всеки случай. Последните архиви на богомилите са унищожени в Босна сега. От 1992 до 1995 година нарочно е бомбардирана тяхната библиотека с над два милиона книги. Това е последният център на богомилите - в Босна. Няколко века те са били управляваща църква там.

А древността на нашия род се помни някъде до десети век, защото в богомилската литература е отразена връзката между богомилите и Атлантида, между учението на богомилите и учението на Бялото братство в Атлантида.

Сборникът, който пише Симеон, когато изпраща княгиня Олга да я задоми в другата България, е първата енциклопедия, издадена в света изобщо. Защото книгата, която той ѝ дава, съдържа от обяснение на Евангелието, на Библията, на древната история на България, до това как да си отглеждаш детето и как да готвиш. Това е една невероятна книга, която княгиня Олга, когато отива там, нарежда да се препише в няколко екземпляра. Но след като тя си заминава от този свят, Византия слага ръка, плаща нa един подкупен епископ да препишe тая книга, но без нашата история, и да напише отгоре „Светославов сборник”. Вместо Симеонов.

А в този сборник всъщност е пишело, че ние, българите, сме се били край Троя, че в 835 година преди новата ера нашият управляващ хан се e казвал Владимир. Така че Расате не е взел името на някакъв руски княз, а името на този български цар, защото искал да прилича на него, защото е знаел какво точно е правил този български цар през 835 г. преди новата ера.

За съжаление, първо падането под византийско робство, след това петвековното турско робство, измиват от съзнанието на народа ни нашата древна същност.

Въпреки чe в тези селища, където живеят помаци, се е запазила така наречената „Веда словена” , в която се крие част от истинската история на нашия народ.

(Следва продължение.)

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев