АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

ШЕФЪТ НА НАУЧНИЯ ФОНД ОСТАВА В АРЕСТА ЗА УБИЙСТВО

Снимка: БГНЕС
23.07.2015 / 14:05

Софийският апелативен съд остави в ареста шефа на Фонд "Научни изследвания" Николай Христов. Той е задържан за убийството на свой приятел. За престъплението се разбра преди 9 дни, но едва вчера стана ясно, че арестуваният извършител е шефът на Научния фонд. Убитият 55-годишен Красимир Илиев е бил прострелян в главата след запой в апартамента на Николай Христов в столичния кв. "Лозенец".

"Аз съм приятел с този човек от 1979 година. Помагал съм му в множество трудни моменти". Това каза пред апелативния съд шефът на Научния фонд и бивш депутат в три парламента Николай Христов.

Видимо притеснен той помоли магистратите да му наложат по-лека мярка за неотклонение. В негова защита адвокатите му определиха смъртоносната стрелба като злополука в резултат на прекомерна употреба на алкохол и изтъкнаха, че между двамата приятели не е имало конфликт както във фаталната вечер, така и преди това. Те изтъкнаха факта, че на 14 юли Христов веднага подал сигнал на телефон 112, за да може лекарите да окажат помощ на приятеля му. Съдействал и на полицията.

"Това очевидно е една злополука, възникнала между много близки хора", каза пред САС адокат. Ина Лулчева. Въпреки всичко съдът потвърди мярката на Николай Христов и го остави в ареста. Основния мотив - към момента разследването е доказало, че именно той е произвел фаталния изстрел.

Във въпросната вечер шефът на Научния фонд е бил в компанията на приятелите си Миглена Иванова и Красимир Илиев. Жената, която е и основен свидетел по делото, споделила притеснението си при вида на пистолет в жилището. Христов обаче демонстрирал, че оръжието не било заредено. От този момент случаят се заплита, тъй като жената започнала да приготвя вечеря в кухнята, а двамата приятели останали в друго помещение на жилището. Какво се случило през това време, към момента не е ясно. Според експертизите, обаче както Николай Христов, така и застреляният Красимир, са употребили голямо количество алкохол.

Експертите са установили категорично и че е невъзможно 55-годишният мъж да се е прострелял сам.

dariknews.bg

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев