АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

РАЗКРИТ Е НОВ ПЛАН ЗА МОБИЛИЗАЦИЯ НА УКРАЙНА

 Снимка: wikimedia
23.07.2015 / 12:08

Разузнаването на самопровъзгласилата се Донецка народна република се е сдобило с документи, които разкриват нов план за мобилизация на Украйна, съобщава агенция ТАСС.

Документите са били публикувани вчера от Донецката информационна агенция.

"Разузнаването ни се сдоби с документ, който потвърждава упоритите слухове през последните седмици, че Киев планира да започне седма мобилизационна кампания", се казва в коментар на министерството на отбраната на Донецката народна република.

Чрез военно постановление, подписано от военния комисар на Харковска област, всички генерали, адмирали, офицери, подофицери, сержанти, войници и моряци, които са с постоянно жителство в областта, са задължени да се явят в сборните пунктове при получаване на повиквателна.

Ръководителите на средните училища и на висшите учебни заведения са задължени да предоставят списъци със своите възпитаници между 16 и 22 години на военните.

Министерството на отбраната на Донецката народна република казва, че заповеди за мобилизация са издадени във всички украински региони. Те ще влязат в сила от втората половина на август.

offnews.bg

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев