АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

СИНДИКАТИ: АКО ИСКАНИЯТА НА ЕНЕРГЕТИЦИТЕ В СЛИВЕН НЕ БЪДАТ ЧУТИ, ПРОТЕСТИТЕ ЩЕ ПРОДЪЛЖАТ

Снимка: sliven-news.com
22.07.2015 / 15:47

80 енергетици от ТЕЦ – Сливен протестираха днес. Те се събраха за един час на мълчалив протест. Служителите са против задължителния налог от 5 процента върху приходите от произведения ток и Създаването на Фонд "Сигурност на електроенергийната система".

Зам. директора на Топлофикация Сливен Кънчо Танев заяви, че "вноските трябва да се внасят до 15-то число на месеца, а дали ние сме получили пари от НЕК . Това ни поставя в неизгодно положение".

Ако исканията на топлоцентралата не бъдат взети предвид, протестната акция продължава.

"Фондът е една нова държавна структура, в която производителите на електроенергия са задължени да внасят всеки месец налог от 5 процента върху приходите от произведения ток. Това е дискриминация спрямо нас. Защото само на "Топлофикация Сливен" НЕК има дългове от над 2,5 млн. лева заради просрочени плащания" – каза Минка Димитрова, председател на секцията към КТ "Подкрепа".

Протестът е организиран от КТ "Подкрепа" и КНСБ. За становището си двата синдиката са информирали председателя на Народното събрание, министър-председателя, министъра на енергетиката.

Парното отопление в Сливен е най-евтиното в страната. Абонатите на дружеството се увеличават заради преференциалните условия, допълни Танев.

ТЕЦ – Сливен осигурява парно на над 12 хиляди домакинства, 10 училища, 25 детски градини, 3 болници и 50 ведомства.

dariknews.bg

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев