АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

МВФ ЗАЯВИ, ЧЕ Е ГОТОВ ДА РАБОТИ С ГЪРЦИЯ И ЕВРОГРУПАТА ЗА ТРЕТИ СПАСИТЕЛЕН ПАКЕТ

лого
13.07.2015 / 19:44

Международният валутен фонд (МВФ) заяви, че е готов да работи с Гърция и партньорите си от Европейския съюз, за да напреднат по постигането на сделка за трети спасителен пакет за Атина.

"МВФ е готов да работи с гръцките власти и европейските партньори, за да помогне за придвижването напред на този важен въпрос", каза говорителят на институцията Гери Райс в изявление, след като по-рано днес беше обявено, че лидерите на еврозоната са постигнали съгласие за условията за започване на преговорите.

Сделката между европейските лидери в Брюксел предлага на МВФ да подкрепи и наблюдава гръцката икономика, макар и настоящата програма за заем на фонда да е прекратена, тъй като Атина не можа да плати поредната вноска от 1,5 млрд. евро към фонда в края на миналия месец.

Гърция трябва да преведе на МВФ нови 500 млн. евро до края на деня – плащане, което тя едва ли ще направи.

По-рано днес Европейската централна банка (ЕЦБ) реши да остави непроменен размера на своя фонд за спешна ликвидност към гръцките банки - ELA. Той остава в размер на 89 млрд. евро, съобщи говорителка на финансовата институция.

ТРУД

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев