АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

ЩАТСКИ, РУМЪНСКИ И ГРЪЦКИ БОЙНИ САМОТЕЛИ НА УЧЕНИЕ У НАС

МиГ - 29
13.07.2015 / 19:30

Българските военновъздушни сили са домакин на съвместна летателна тренировка, в която ще участват български, румънски, гръцки и американски бойни самолети, съобщи пресслужбата на ВВС. Летателната тренировка "Тракийска звезда 2015" ще продължи две седмици.

От българска страна участват самолети МиГ-29 и МиГ-21 от авиобаза "Граф Игнатиево", Су-25 от базата за предно разполагане в "Безмер", вертолети Ми-17 и AS 532 AL Cougar от авиобаза Крумово, както и формирования от първа Зенитно-ракетна база със ЗРК "Куб”, "Нева” от районите за постоянна дислокация. Сухопътни войски участват със ЗРК "Оса”.

Гостуващата от САЩ ескадрила ще лети със самолети F-16. Румънските ВВС със самолети МиГ-21 Lancer и гръцките ВВС със самолети F-16 участват в тренировката за трета поредна година и екипажите им ще оперират от собствените си летища.

Задачите, които ще отработват участниците, са тактически прехвати, маневрен въздушен бой, отбранителни и настъпателни операции, непосредствена авиационна поддръжка, зенитно-ракетно прикритие на стратегически обекти от критичната инфраструктура на страната, симулирани удари от групи с различно тактическо предназначение – COMAO – по обекти, защитавани от група за ПВО.

На по-късен етап в рамките на тренировката ще се включат фрегати и корвети от състава на българските Военноморски сили.

Основната цел на съвместната тренировка е да се повиши оперативната съвместимост между ВВС на страните партньори и подготовката за работа в международна среда.

ТРУД

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев