АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

ПЛАМЕН ТРИФОНОВ: УСПЯХМЕ ДА ПОДОБРИМ ФИНАНСОВОТО СЪСТОЯНИЕ НА ВиК - СЛИВЕН

пресконференцията днес, снимка: Агенция Сливен
10.07.2015 / 22:17

Досегашният управител на ВиК - Сливен Пламен Трифонов днес застана пред медиите, за да направи отчет за работата си през своя кратък управленски мандат.

Пред сливенските журналисти той заяви, че не желае повече да се спекулира с името му.

"Днес може би е последният ми ден като управител на "ВиК-Сливен" ООД по волята на Общото събрание на собствениците", каза той и добави, че заедно със своя екип е успял да стабилизира едно губещо дружество и да го върне на стабилни финансови позиции.

"За съжаление времето беше твърде кратко, за да имам възможността да разгърна управленските си умения", коментира Трифонов и илюстрира това със следните факти:

"1. Финансовият резултат, наследен през 2013г е - 1млн. 910 хил. лв. Вследствие на предприетите мерки загубата е намалена с 30%.

2. Много работихме по подобряване на енергийната ефективност. И там резултатите не закъсняха. Разходите за ел. енергия са намалени с 20%.

3. Въпреки извършваните строително-монтажни дейности по водния цикъл и честите аварии, загубите на вода също са намалени в рамките на 3-4%.

4. Намаляване на общите разходи с 15%.

5. Подменени бяха със собствени средства водопроводи, което доведе до намаляване на загубите.

6. Успяхме да привлечем и назначим млади специалисти и инженери, от които дружеството имаше нужда.

7. За пръв път в рамките на една година/2015г/ трудовите възнаграждения на работещите бяха увеличени два пъти.

8. Беше закупена нова строителна техника и частично се обнови остарелия автопарк", посочи Пламен Трифонов и допълни картината с още факти.

"Във времето, в което аз и моят екип бяхме начело на дружеството, направихме редица иновации.

1. Сред тях може би най-стратегически важната е пречистването на отпадъчните води на град Сливен чрез иновативна бактереологична технология. Технология, която се надявам да остане и занапред, спестяваща милиони левове и която ще реши проблема с депониране на утайките.

2. В периода от година и половина успяхме да подобрим организацията по отчитането на потребената вода. За пръв път започна поставянето на водомери с дистанционно отчитане извън имотите на гражданите, с цел намаляване на кражбите, респективно загубите. Така нашите инкасатори вече не рискуват да бъдат нападани, обиждани или хапани от домашни любимци.

3. По време на този процес намерихме много т.нар. "байпасни връзки" (незаконни отклонения осъществявани в предишни периоди)", допълни Трифонов.

"Не можахме само да опазим доброто име на ВиК Сливен, заради ремонтите по водния цикъл на града", коментира още досегашният управител на ВиК - Сливен. "Тук искам да подчертая, че не ВиК носи отговорност за проблема с безводието на Сливен. Дружеството бе само асоцииран партньор по проекта – или ако трябва да го кажа на прост език ние спирахме и пускахме водата. Смело мога да кажа, че ВиК бе избрано за буфер на гражданското недоволство. Позволете ми в тази връзка да се извиня на гражданите още веднъж, макар че специалистите и работниците на ВиК не са виновни за нито един ден безводие в Сливен. Мога да говоря още много, защото година и половина не са ми преминали безметежно в офиса", изтъкна Пламен Трифонов.

"Искам да пожелая на новия екип успех. Искрено се надявам да запазят това, което ние направихме и да успеят да надградят над нас, още повече, че имат и политическата протекция на това правителство. Нека обаче политическата интрига да не им е водещото начало, а да мислят за Сливен и неговите граждани!", каза в заключение той.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев